Ingrediente necesare pentru spaghete cu sos de rosii:
o punga de spaghete
5 rosii (2 linguri pasta de tomate)
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
2 cepe
sare
piper
busuioc
oregano
Cum se prepara:
Prima etapa:
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa conform timpului trecut pe ambalaj.
A doua etapa:
Uleiul de masline se pune la incins. In el se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta este calita bine se adauga rosiile taiate cubulete. Daca folosesti pasta de tomate o vei stinge cu putina apa.
A treia etapa:
Se adauga usturoiul zdrobit si totul se lasa la foc mic cam 5-7 minute. La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc. Acest sos se toarna peste spaghete si se amesteca bine.
Acest preparat, spaghetete cu sos de rosii, se serveste imediat ce a fost facut. Puteti rade in fiecare farfurie putin parmezan.
Spaghetele isi pierd din aroma daca apuca sa se raceasca si vor fi mai uscate daca nu sunt consumate imediat.