GaZz Community
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

GaZz Community

Acesta este forumul nostru universal dar in special de Counter-Strike.
 
AcasaPortalUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Papanasi cu smantana si dulceata

In jos 
AutorMesaj
AndryGaming
Helper
Helper
AndryGaming


Posts : 36
Join date : 01/02/2013

Papanasi cu smantana si dulceata Empty
MesajSubiect: Papanasi cu smantana si dulceata   Papanasi cu smantana si dulceata Icon_minitimeSam Feb 02, 2013 2:00 am

Ingrediente:

500 grame brânză grasă de vaci
100 grame zahăr
2 ouă
1 linguriţă rasă de bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă de lămâie
1 vârf de cuţit de sare
200 gr făină (plus 1-2 linguri)
300 grame smântână
200 grame dulceaţă
100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
500-700 ml ulei pentru prăjit

Preparare:

1.Cerneţi bine făina.
2.Amestecaţi manual – dar şi mai bine într-un robot de bucătărie sau folosind un mixer de mână – brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie.
3.Adăugaţi cele 200 de grame de făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.
4.Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
5.Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făină.
6.Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.
7.Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat.
8.Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă (vezi galeria foto). Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat.
9.În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.
10.Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veți scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele.
Papanaşii se servesc cu un brâu de smântână asezonat cu dulceaţă, pudraţi cu zahăr pudră.
Sus In jos
 
Papanasi cu smantana si dulceata
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
GaZz Community :: Altele :: Gastronomie-
Mergi direct la: