GaZz Community
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

GaZz Community

Acesta este forumul nostru universal dar in special de Counter-Strike.
 
AcasaPortalUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Cum sa : faci gulas la ceaun

In jos 
AutorMesaj
Cico™
Detinator
Detinator
Cico™


Posts : 143
Join date : 31/01/2013
Age : 24
Location : Bucuresti

Cum sa : faci gulas la ceaun Empty
MesajSubiect: Cum sa : faci gulas la ceaun   Cum sa : faci gulas la ceaun Icon_minitimeSam Feb 02, 2013 2:03 am

Ingrediente necesare :

1,5 kilograme pulpă de vită
2 kilograme de cartofi
2-3 cepe mari
3 ardei graşi sau kapia (frumoşi ar fi roşii)
2 ardei iuţi (după ce aţi verificat că cei roşii nu sunt iuţi)
4 roşii cărnoase (sau 2 conserve de roşii decojite)
50 grame de untură
2 linguri de boia de ardei dulce
o lingură rasă de chimen
2-3 frunze de dafin (opțional)
o legătură de pătrunjel care pocneşte de cât e de proaspăt şi crud e
o linguriţă de zahăr

Mod de preparare :


Tăiaţi carnea de vită în cuburi potrivit de mari, cât o îmbucătură de bărbat. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în peştişori, nu foarte subţiri. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi mărişoare. Lăsaţi cartofii într-un vas cu apă să nu se înnegrească. Curăţaţi ardeii graşi şi tăiaţi-i în pătrate mari. Procedaţi la fel cu cei mici dar pe care îi tăiaţi mai mărunt. Faceţi focul. Beţi o bere.
Încingeţi untura în ceaun şi, după ce sfârâie bine, adăugaţi carnea de vită. Amestecaţi energic câteva secunde să se rumenească bine până când carnea începe să-şi lase zeama. Nu spumiţi că e păcat de Dumnezeu. Lăsaţi carnea să-şi facă de cap în amestecul ei, să prindă a se frăgezi înăbuşit. Când toată zeama a scăzut şi carnea prinde a se prăji din nou în grăsime, adăugaţi ceapa şi ardeii şi căliţi-i cu pricepere. Când prind a se înmuia adăugaţi boiaua şi seminţele de chimen (măcinat sau întreg). Lăsaţi-le şi pe ele să se rumenească. Aveţi grijă însă să nu le ardeţi. Stingeţi cu vreo doi litri şi jumătate de apă şi lăsaţi să fiarbă vreo jumătate de oră. Mai beţi o bere.
Când carnea e aproape fiartă, adăugaţi cartofii şi roşiile (tăiate în bucăţi generoase), cu grijă să nu vă ardeţi (nu uitaţi că aţi băut deja două beri! lăsaţi-o mai uşor). Săraţi delicat amestecul şi dacă e prea puţin lichid mai completaţi. Nu exageraţi cu apa. Ingredientele trebuie să fie acoperite la limită. Adăugaţi şi linguriţa de zahăr care trebuie să taie din acreala roşiilor.
Lăsaţi gulaşul să mai fiarbă vreo jumătate de oră. Carnea trebuie să fie moale, cartofii fierţi, iar fiertura grosuţă şi gustoasă. Completaţi cu sare şi piper. Dacă o doriţi mai groasă puteţi să legaţi fiertura cu puţină făină amestecată cu smântână sau suc de roşii. Aveţi grijă doar ca făina să fie bine înglobată în lichid înainte de a o turna în gulaş.

Serviţi cu pătrunjel tocat deasupra, o felie de pită neagră, un ardei iute şi o lingură de smântână lângă. Acum chiar puteţi bea o bere.


Timp de preparare : 2 ore

12 portii.


Pofta buna!
Sus In jos
http://gazz.power-rpg.com
 
Cum sa : faci gulas la ceaun
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cum sa faci pizza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
GaZz Community :: Altele :: Gastronomie-
Mergi direct la: